• Suomen Aurinkoenergiayhdistys ry
  • PARTNER_PHONE
   0400 458 790
  • Tyyppi
   tj@sary.fi
  • Tyyppi
  • Osoite
   PL 3 06151 Porvoo
  • Postinumero
  • Kaupunki
  • Tyyppi
   Sähköpostiosoitteet:
   • info@sary.fi
   • tiedotus@sary.fi

Uutiset

YLE:

Kuiva ja tuuleton kesä selittää vain osan pörssisähkön hinnannoususta. Nousu saattaa jatkua edelleen ainakin lähikuukausina, joten kuluttajan kannattaa varautua tuleviin korotuksiin.

 

Linkki: Sähkön pörssihinta on tuplaantunut viime kesästä

YLE:

Suomessa on tänä vuonna tuotettu aurinkosähköä ennätysmäärä, ja hetkittäin aurinkosähköä on ollut tarjolla enemmän kuin tuulivoimaa. Sähkön myyminen kannattaa pörssisähkön hinnan kaksinkertaistuttua.

Tänä kesänä aurinkosähkön pientuottajat ovat saaneet myymästään ylijäämäsähköstä lähes kaksinkertaisen hinnan viime vuoteen verrattuna, sillä ostosähkön hinta on sidoksissa pohjoismaisen sähköpörssin Nord Poolin Suomen hinta-alueen tuntispot-hintaan.

Linkki: Entistä useampi suomalainen tekee rahaa täysin uudella tavalla

Aurinkoenergiaan sitoutunut jäsenkunta

Suomen Aurinkoenergiayhdistyksen jäsenkunta käsittää lukuisia alan merkittävimpiä valmistajia, maahantuojia, järjestelmätoimittajia, asiantuntijoita sekä yksityishenkilöitä. Yhdistys on itse jäsenenä kansainvälisissä järjestöissä Solar Power Europe, joka on eurooppalainen aurinkosähköalan kattojärjestö, sekä European Solar Thermal Industry Forum (ESTIF), joka on vastaava aurinkolämpöalan organisaatio.

Yhdistys tukee ja auttaa jäsenyrityksiä kehittämään toimintaansa ja tunnettuuttaan entistäkin paremmaksi. Vahva tavoite on, että aurinkoenergiaan investoivat tahot kokevat jäsenyritysten toiminnan edustavan alan parhaimmistoa: tarjotut tuotteet ja palvelut ovat korkealaatuisia, turvallisia ja myyntilupausten mukaisia. Aurinkoenergia-alasta halutaan kasvattaa vakaiden ja luotettavien toimijoiden joukko, joka tuottaa suomalaiselle yhteiskunnalle merkittävää lisäarvoa.

Yhteiskunnallisella tasolla yhdistys vaikuttaa rakennus- ja kaupunkisuunnitteluun sekä lainsäädäntöön siten, että kaavoitus, arkkitehtuuri ja energiaratkaisut antavat entistä paremman mahdollisuuden aurinkoenergian aktiiviseen ja passiiviseen hyödyntämiseen. Yhdistyksen näkemyksen mukaan yli kymmenen prosenttia Suomessa kulutettavasta sähköstä ja neljäsosa lämpöenergiasta on kustannustehokasta tuottaa aurinkoenergialla nykytekniikalla. Tekniikan kehittyminen tulee nostamaan näitä osuuksia.

MOTIVAN tiedote

Oikein suunniteltu, asennettu ja huollettu aurinkosähköjärjestelmä on turvallinen ja pitkäaikainen tapa tuottaa puhdasta energiaa

 Aurinkosähköjärjestelmiä pidetään yleisesti hyvin turvallisina, eikä tilastoituja tapaturmia juuri ole. Kaikkiin sähköjärjestelmiin, kuten aurinkosähköjärjestelmiin, liittyy kuitenkin tulipalon riski. Kiinteistön omistajat voivat pienentää tulipalon riskiä ja pidentää aurinkosähköjärjestelmän ikää kiinnittämällä huomiota järjestelmän hankintaan ja ylläpitoon.

Laitteiston suunnittelu ja asennus tulisi teettää pätevillä ammattilaisilla. Asennuksessa tulisi käyttää vaatimukset ja standardit täyttäviä sekä yhteensopivia sähkölaitteita ja osia. Asennetulle järjestelmälle tehdään asianmukainen käyttöönottotarkastus.

Motivan verkkosivuilta voi ladata aurinkojärjestelmän tietokortin ja huolto- ja seurantasuunnitelman mallin sekä Aurinkosähkön turvallisuusoppaan.

Oppaan laatimisessa ovat olleet mukana: Motiva Oy, Energiavirasto, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK, Soleras, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto, Helen Oy, Caruna Oy, Energiateollisuus ry, Satakunnan ammattikorkeakoulu, Sähköinfo Oy, Aurinkoteknillinen Yhdistys ry, STEK ry, Pelastusopisto ja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos.

Lisätietoja aurinkosähköjärjestelmän paloturvallisuudesta: www.motiva.fi/aurinkosahkonpaloturvallisuus

Aurinkosähköjärjestelmien suunnittelu ja toteutus. ST-käsikirja 40.

 

Aurinkosähköjärjestelmien kysyntä kasvaa jatkuvasti, kun ympäristöystävällisen energiantuotannon mahdollisuudet ja taloudelliset hyödyt alkavat kiinnostaa yhä laajempaa kuluttajakuntaa.
Aurinkosähköjärjestelmien suunnitteluun ja toteutukseen liittyy monia yksityiskohtia, aina perustehon mitoittamisesta kaapeleiden perusasennuksiin. Toteutuksissa on otettava huomioon myös järjestelmän asennusympäristö ja sen vaikutukset niin energiantuottoon kuin asennustarvikkeisiinkin.

Suomen Aurinkoenergiyhdistys on ollut mukana käsikirjan työryhmässä.

Julkaisija: Sähkötieto ry

lisätietoja :ST 40 kirja 

 Nyt myös Yhdistyksen jäsenille alennusta.

 

 

YLE: Poliisi- ja oikeustalon katolle Joensuussa asennetaan Senaatti-kiinteistöjen tähän asti suurin aurinkovoimala Suomessa.Aurinkovoimaa poliisiautoille

YLE:
Aurinkopaneelit katolle ja sähkösäästöt tilille –
kuulostaa yksinkertaiselta, mutta sitä se ei välttämättä ole: nämä 10 muutosta voivat sotkea laskelmasi


Aurinkopaneelit katolle ja sähkösäästöt


Katso luettelosta suurimmat aurinkovoimalaitokset
.


Wikipedia:   Suurimmat aurinkovoimalaitokset

Motiva kerää yrityksiltä tarjouksia aurinkosähköjärjestelmien mallikohteista aurinkosähkökampanjaan. Kuluttajat pääsevät vertailemaan avaimet käteen -järjestelmiä toimittavia yrityksiä sekä laite- ja hintatietoja Aurinkosähköä kotiin -kampanjasivulla 4.maaliskuuta alkaen. Kampanjan yhteistyökumppanina on Suomen Omakotiliitto.

Toivotamme tervetulleeksi uusimman yhdistyksen jäsenen, Scanoffice Oy!

Aurinkoteknillinen yhdistys valitsee vuosittain Vuoden Aurinkoenergiateon.
Valinnan kohde on henkilö, yritys, yhteisö tai vastaava, joka on edistänyt omalla toiminnallaan aurinkoenergian näkyvyyttä ja käyttöä Suomessa.

YHDISTYS TIEDOTTAA

Yritysjäsenet

Luotettavat toimijat Suomessa