• Auringon säteilyteho pilvettömänä päivänä on 1.000 wattia neliömetrille, auringon säteilyyn kohtisuorassa olevalle pinnalle. Maapallolle osuu reilussa tunnissa sen koko vuotuista energiankulutusta vastaava määrä säteilyenergiaa. Ja vuodessa on 8 766 tuntia.
  • Usein kuulee kommentin, että ”eihän Suomessa paista aurinko”. Todellisuudessa Etelä-Suomessa saadaan lähes yhtä paljon auringonpaistetta kuin Saksassa, lähes 1 000 kilowattituntia neliömetrille vuodessa. Saksa puolestaan on Euroopan suurin aurinkoenergian hyödyntäjä, jossa hetkittäin lähes puolet koko maan sähkönkulutuksesta saadaan katettua aurinkosähköllä.
  • Liikekiinteistöt ovat Suomessa perinteisiä suuria sähkön kuluttajia kesällä, kun valot palavat koko päivän ja lukemattomat kylmäkoneet jäähdyttävät sekä kylmäkalusteita että huoneilmaa. Toimistot ja teollisuus – varsinkin elintarviketeollisuus – ovat samoin merkittäviä sähkön kuluttajia myös kesäpäivinä. Elintarviketeollisuudessa energiaa tarvitaan suuria määriä myös lämmöntuotantoon, jolloin suora aurinkolämpö saattaisi olla edullinen ratkaisu.
  • Suomessa aurinko ei paista talvella – se on maantieteellinen fakta.
  • Suomessa kuluttajien kannattaa hyödyntää aurinkoenergiaa kohteissa, joissa sähköä kuluu kesällä. Omakotitalon käyttövesi saadaan lämmitettyä aurinkoenergialla lähes puoli vuotta. Kun siihen käytetään aurinkosähköä, saadaan samalla järjestelmällä katettua merkittävä osa kesän taloussähkön kulutuksesta.
  • Aurinkovoimalan tuotto on parhaimmillaan touko-kesäkuussa ja myös heinä-elokuussa saadaan kumulatiivisesti yhtä paljon energiaa. Maalis- ja syyskuussa tuotto on suuruusluokkaa puolet parhaista kuukausista ja syys- ja talvikuukaudet vastaavat lopusta saannosta.