Aurinkoenergiaan sitoutunut jäsenkunta

Suomen Aurinkoenergiayhdistyksen jäsenkunta käsittää lukuisia alan merkittävimpiä valmistajia, maahantuojia, järjestelmätoimittajia, asiantuntijoita sekä yksityishenkilöitä. Yhdistys on itse jäsenenä kansainvälisissä järjestöissä Solar Power Europe, joka on eurooppalainen aurinkosähköalan kattojärjestö, sekä European Solar Thermal Industry Forum (ESTIF), joka on vastaava aurinkolämpöalan organisaatio.

Yhdistys tukee ja auttaa jäsenyrityksiä kehittämään toimintaansa ja tunnettuuttaan entistäkin paremmaksi. Vahva tavoite on, että aurinkoenergiaan investoivat tahot kokevat jäsenyritysten toiminnan edustavan alan parhaimmistoa: tarjotut tuotteet ja palvelut ovat korkealaatuisia, turvallisia ja myyntilupausten mukaisia. Aurinkoenergia-alasta halutaan kasvattaa vakaiden ja luotettavien toimijoiden joukko, joka tuottaa suomalaiselle yhteiskunnalle merkittävää lisäarvoa.

Yhteiskunnallisella tasolla yhdistys vaikuttaa rakennus- ja kaupunkisuunnitteluun sekä lainsäädäntöön siten, että kaavoitus, arkkitehtuuri ja energiaratkaisut antavat entistä paremman mahdollisuuden aurinkoenergian aktiiviseen ja passiiviseen hyödyntämiseen. Yhdistyksen näkemyksen mukaan yli kymmenen prosenttia Suomessa kulutettavasta sähköstä ja neljäsosa lämpöenergiasta on kustannustehokasta tuottaa aurinkoenergialla nykytekniikalla. Tekniikan kehittyminen tulee nostamaan näitä osuuksia.