Lokakuun alusta astuu voimaan laki (38/2015), jonka mukaan uusiutuvan energian asentajien koulutus sertifioituu. Lain tultua voimaan Energiavirasto hyväksyy kouluttajat, jotka antavat sertifiointiin johtavaa asentajien vapaaehtoista täydennyskoulutusta.

 

Tähän mennessä vastaavaa virallista sertifiointikoulutusta on ollut ainoastaan lämpöpumppuasentajlle. Nyt voimaan astuvan lain myötä muun muassa aurinkosähkö- ja aurinkolämpöjärjestelmien asentajat kuuluvat osaksi RES-direktiivin mukaista sertifiointijärjestelmää. Lakimuutos koskee myös muita uusiutuvan energiajärjestelmien asentajia: pienen mittakaavan biomassapolttimet ja –uunit, matalalta geotermistä ottavat järjestelmät ja lämpöpumput.

Laki tulee osaksi olemassa olevaa vapaaehtoista Sertifioitu asentaja -järjestelmää. Lokakuun 1. päivästä 2015 lähtien sertifikaattiin johtavalta koulutukselta edellytetään, että kouluttajalla on Energiaviraston hyväksyntä. Sertifioitu asentaja -järjestelmä on uusiutuvan energian toimikunnan ylläpitämä, jonka työtä koordinoi Motiva Oy.

Motivan internetsivuilla kerrotaan lisää järjestelmästä >>
Lue myös Motivan tiedote lakiuudistuksesta >>

Energiavirasto valmistelee kouluttajille suunnattua ohjeistusta.Virasto tiedottaa asian etenemisestä internetsivuillaan >>

Energiavirasto tiedottaa sidosryhmiä myös sähköpostilistan kautta ja vastaa asiaan liittyviin kysymyksiin. Listalle voi liittyä laittamalla pyynnön osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lisätietoja lain voimaantulosta antavat:
Tekninen asiantuntija Aino-Mari Keskinen, p. 029 5050 091, Energiavirasto
Kestävyysasiantuntija Nora Kankaanrinta, p. 029 5050 076, Energiavirasto
Asiantuntija Milja Aarni, p. 040 8241 711, Motiva
Viestintäpäällikkö Iiris Lappalainen, p. 0400 464 838, Motiva
Ryhmäpäällikkö Timo Määttä, p. 040 5062 365, Motiva