Pientuotanto 2015 Suomi
Aurinkolämmön ja -sähkön myyntitilastointihanketta on käynnistelty jo vuoden 2015 lopulla, mutta rahoittajia ei saatu liikkeelle ajoissa. Nyt ollaan takaisin rahoituksen hankintavaiheessa ja hankkeen aikataulun laatiminen on meneillään. Hankkeen suunnitelma on varsin monivaiheinen, joten samalla kun ATY hakee ulkopuolista rahoitusta, on tarkoitus käynnistää ensimmäisiä vaiheita talkootyönä. Motivalta hankeelle on luvassa työapua, ja SET-hankekin on siitä hyvin kiinnostunut.

 

Jos olet kiinnostunut osallistumaan hankkeen edelleen suunnitteluun, toteutukseen tai rahoittamiseen, ota yhteyttä Markku Tahkokorpeen, sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Energiavirasto tilastoinut aurinkosähkön määrää ja tuotantoa

Energiavirasto teki vuoden 2015 lopulla kyselyn verkkoyhtiöille, josta selviää karkeasti verkkoon kytketyn aurinkosähkön määrä Suomessa.

Verkkoon kytketyn aurinkosähkön määrästä saatiin jonkinlainen käsitys energiaviraston tekemästä kyselyn verkkoyhtiöille niiden verkkoon kytketystä sähkön pientuotannosta. Yhteistyössä Tilastokeskuksen, Motivan, Fingridin, Finsolar-hankkeen, LUT:n kanssa laadittiin viralliset tilastot aurinkosähkön ja -lämmön osalta vuoden 2014 loppuun asti ja samalla ennakkotietoa vuoden 2015 osalta.

Energiavirasto on lisäksi tämän vuoden alusta uudistanut vuosittaisen verkkoyhtiöille tehtävän tilastointikyselyn siten, että verkkoon kytketyn pientuotannon määrät tulevat jatkossa selville. Tarkempaa tietoa kuluvan vuoden tilanteesta saadaan kuitenkin vasta vuoden 2017 keväällä.